Flash

Flash games zijn spelletjes die zijn gemaakt in een bepaald programma, namelijk Adobe Flash. Door middel van actionscript, een scripttaal die gebruikt wordt in Adobe Flash, wat voorheen bekend stond als Macromedia Flash. Middels actionscript kan er een 'actie' worden toegevoegd aan een afbeelding. Een flash game is dus een opeenvolging van diverse acties. Het voordeel is dat flash een relatief goedkoop programma is. Een simpele game hoeft dus niet in een heel duur programma gemaakt te worden.

Flash Tetris

Een zeer bekend flash spelletje is absoluut Flash Tetris. Iedereen is wellicht bekend met het spelletje Tetris. Er zijn diverse blokken in verschillende vormen die één voor een naar beneden komen. Het is aan jou de taak om de blokken zodanig te positioneren dat je complete rijen kunt wegspelen. Wanneer de blokken op een ongunstige manier in het veld staan, zal het veld zich snel vullen. Zodra het veld zo ver gevuld is dat er geen nieuwe blokken meer bij kunnen, dan ben je af. Het is een uitdagend spelletje waar je urenlang speelplezier aan zult beleven.

Flash Pong

Een andere zeer bekende en oude flash game is Pong. Dit is eigenlijk tafeltennis op de computer. Het witte balletje vliegt van de ene naar de andere kant van het scherm. Het is aan jou om het balletje terug te spelen naar de tegenstander. Zodra het balletje achter je batje komt, dan ben je af. Dit is overigens een van de eerste computergames die ooit is uitgebracht. Hou jij van het spelen van leuke flash games? Probeer de onderstaande geselecteerde spelletjes eens en laat je verbazen!

Jim loves Mary

De game variant van Romeo & Juliet, dat is precies wat Jim Loves Mary eigenlijk is. Jim en Mary zijn namelijk verliefd, maar hun families keuren dit niet goed. Daarom moeten ze bij elkaar zien te komen zonder dat hun families dit in de gaten hebben. Zorg er dus voor dat Jim Mary's familie niet tegenkomt, want anders ben je af. De cont

Lees meer...

Home sheep home

Home Sheep Home is een leuk en grappig spelletje waarbij je drie schaapjes door Londen heen dient te loodsen. Ééntje is dik, eentje is heel dun en snel en tenslotte is er het lammetje. Deze hebben allemaal hun eigen voordeel. Het dikke schaap is bijvoorbeeld zeer s

Lees meer...