Romantiek

De liefde; het grootste 'goed' wat er bestaat. Officieel betekent het 'een diepe genegenheid voor iemand of iets voelen'. Men zegt wel eens dat geen mens zonder liefde kan. We ontvangen het van ouders, vrienden en natuurlijk onze partners. Maar ook van huisdieren en sommigen van het geloof. Er zijn talloze liedjes gemaakt over de liefde, en ook in films is het een veelbesproken onderwerp. Je kunt zelfs complete cursussen volgen over liefde, wat er natuurlijk zeer dicht bij in de buurt zit. Maar het gaat nog verder. Er zijn complete oorlogen over gevoerd en keizerrijken aan ten onder gegaan, maar de liefde zal altijd zegevieren.

Platonische liefde

Natuurlijk kennen we liefde in vele vormen. Platonische liefde is er daar een van. Dit betekent dat er een diep gevoel van liefde wordt gevoeld, maar zonder lichamelijke begeerte. Een innige vriendschap zonder seksuele gevoelens is een goed voorbeeld van platonische liefde. De term komt uit de Griekse mythologie: Plato zei namelijk dat liefde alleen kon bestaan tussen twee gelijken, en aangezien mannen en vrouwen niet gelijk waren en homoseksualiteit werd afgekeurd, bleef alleen de platonische liefde over.

Liefde in spelletjes

De liefde is, zoals zojuist al gezegd, een veelbesproken onderwerp in vele kunstvormen, films, liedjes, schilderijen enzovoorts. Toch komt de liefde ook in vele spelletjes terug. Zo moet Mario de mooie prinses redden uit handen van de slechterik. Ook dient in het spel Zelda de prinses  gered te worden door de held Link. Zoals je ziet is de liefde al zeer present in enkele erg bekende spelletjes. Maar deze games dien je uiteraard te kopen. Wij hebben enkele leuke liefdes games voor je uitgezocht die je gratis en online kunt spelen. Kijk onderstaand en speel de leukste liefdesspelletjes op Games-Server!

Liefde klimmen

Wat is er romantischer dan een man die een heel gebouw beklimt om bij de vrouw van zijn dromen te komen? Dat is exact waar het spelletje 'Liefde Klimmen' over gaat. Je speelt een hopeloos verliefde man die via regenpijpen een gebouw beklimt. Maar let op: zorg dat je binnen de tijd binnen komt, anders ben je af. Ook dien je de obstakel

Lees meer...

Liefdesreis

De liefde is een reis. Maar niet zoals je het kent van het loveboat cruiseschip. Het is cryptisch bedoeld, maar in deze game is het toch letterlijk. Je gaat op weg naar je geliefde door een parcours te doorlopen. Spring van de ene blok naar de andere, en val niet in de diepte want dan ben je af. De controls zijn erg eenvoudig. Je speelt met d

Lees meer...